صدوشصت‌ودومین شماره از ماهنامه‌ی خط صلح منتشر شد

 


خبرگزاری هرانا – صدوشصت‌ودومین شماره از ماهنامه خط صلح به کوشش مدافعان حقوق بشر و جمعی از کنشگران مدنی منتشر شد.

کارگران معدن در ایران هر روز جان‌شان را کف دست‌شان می‌گیرند و شروع به کار می‌کنند، فقط برای این‌که حداقل معیشت خانواده‌شان را تأمین کنند؛ آن‌هم در کشوری که تنها در سال گذشته، بیش از دوهزار نفر در حوادث ناشی از کار جانشان را از دست داده‌اند.

فایل پی دی اف را دانلود کنید

فایل پی دی اف را دانلود کنید

باتوجه به فاجعه‌ی اخیر رخ‌داده در معدن طبس که ۵۲ نفر جانشان را در چشم‌برهم‌زدنی از دست دادند و سابقه‌ی چنین فجایعی در معادن در ایران، ماهنامه‌ی خط صلح بر آن شد تا در پرونده‌ی ویژه‌ای به نام «مرگ و معیشت» به بررسی موضوع بپردازد.

در همین راستا ماهنامه‌ی خط صلح به سراغ «ابوالفضل بهشتی‌زاده»، یکی از بازماندگان معدن طبس رفت که برادر محمدجواد بهشتی‌زاده، از کارگران جانباخته فاجعه‌ی معدن طبس است. در این گفتگو ابوالفضل که خود نیز از جمله کارگران همین معدن بوده و از حادثه جان به در برده، به خط صلح می‌گوید که شرایط کار در این معدن و معادن این‌چنین به این صورت است که «نه تنها ما که همه مجبورند که بگویند چشم چشم! به خاطر چی؟! به خاطر این که بتواند جواب بچه‌هایش را بدهد، جواب اجاره خانه را بدهد، جواب خرجی‌اش را بدهد، جواب زندگی‌اش را بدهد، جواب نیازهای‌اش را بدهد تا بتواند بچه‌هایش را درست تربیت کند. تا بچه‌های درستی تحویل جامعه بدهد. حتی اگر در کار کسی به من توهین کند مجبورم بگویم چشم شما ببخشید! حتی اگر من اشتباه نکرده باشم مجبورم بگویم حق با شماست.»

خط صلح هم‌چنین و در این پرونده در گفتگوی دیگری با «ابراهیم رحیمیان»، مسئول خانه‌ی کارگر طبس تلاش کرد تا به بررسی فاجعه‌ی رخ داده بپردازد. آقای رحیمیان که خود برادرش را در حادثه‌ای مشابه در سال ۱۳۹۱ از دست داده، در این گفتگو ضمن پاسخ به پرسش‌های این ماهنامه می‌گوید که پاسخ‌گو کردن مقام بالادستی کارگر امر غیرممکنی است، چرا که خود کارگر باید به آنان جواب پس بدهد.

ماهنامه‌ی خط صلح در خارج از پرونده‌ی ویژه‌ی خود نیز به سراغ «منصوره محمدی»، شاعر، نویسنده، فعال سیاسی-اجتماعی و از جامعه‌ی افراد دارای معلولیت رفته تا با او در خصوص مشکلات معلولان در جامعه‌ی ایران به گفتگو بنشیند. خانم محمدی هم ضمن پاسخ به پرسش‌های خط صلح به این ماهنامه گفت که به باور او مقصر اصلی در این حوزه حاکمیت است. او ادامه داده که «سیستم به صورت خودکار بچه‌های ما را منزوی بار می‌آورد و کاری می‌کند که آن‌ها به حاشیه رانده شوند.»

این شماره همراه است با مطالب و اظهارنظراتی از: الهه امانی، مجید شیعه‌علی، احسان حقی، سینا یوسفی، موسی برزین، مصطفی احمدیان، دینا قالیباف، رضا دهلوی، احمد علوی، مهرناز رزاقی، فرشته گلی، علی کلائی، مرتضی هامونیان، جمشید عزیزی، رزا ناطقی، هرمز شریفیان، پدرام تحسینی و جمعی دیگر از فعالان حقوق بشر.

در این شماره می‌خوانید:

نظرات